Szukaj na tym blogu

niedziela, 11 września 2022

Mus chałwowy z orzechami i owocami

 





Składniki :

(na 4 pucharki)

200ml kremówki
tabliczka białej czekolady
100g chałwy waniliowej
garść orzechów pokrojonych(mieszanka:włoskie, pekany, płatki migdałów, macadamia) 
kilka łyżek konfitury z czarnej porzeczki
jeżyny
1,5 łyżeczki żelatyny 

Wykonanie :

W połowie śmietany rozpuścić czekoladę z chalwą. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zamieszać do rozpuszczenia. 
Po ostudzeniu połączyć z musem chałwowym. Na dno pucharów włożyć konfiturę z czarnej porzeczki i orzechy. Wlać mus. Wrzucić jeżyny i posypać reszta orzechów. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz