Składniki:
( specjalna forma do serniczków z wyciaganymi dnami - 8szt średnicy 8 cm)
5-6 pudełek skyru waniliowego
ciasteczka maretto (Lidl)
40 dkg masła
1 dojrzałe mango + przezroczysta galaretka
2 łyżki żelatyny
Wykonanie:
Masło roztopic i połączyc z połamanymi ciasteczkami. Zblendować na mokry piasek. wykleić masa ciasteczkowa dno serniczków w foremce. Skyr wyłożyć z pudełek. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć z odrobina skyru, a następnie zmiksować z całością jogurtu. Wyłozyć masę równomiernie do foremek. Mango ( duże, dojrzałe)obrać, zblendować. Włożyć do garnuszka, dodać 3/4 galaretki. Zamieszać do rozpuszczenia. Wyłożyć po równo do foremek. Wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz