Szukaj na tym blogu
piątek, 2 grudnia 2016
Avokado nadziewane pastą z tuńczyka
Składniki:
( na 2 awokada)
2 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szalotka ze szczypiorkiem
koperek
2 jaja ugotowane na twardo
sok z połowy cytryny
sól ,pieprz
sos: 2 łyżeczki musztardy+ 2 łyżeczki majonezu
Wykonanie:
Żółtka utrzeć blenderem z tuńczykiem. Białka pokroić w drobną kostkę i dodac do tuńczyka. Posiekać koperek, szalotkę, szczypiorek i wymieszać z resztą. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem musztardowo- majonezowym. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyciągnać pestkę i nadziać pastą tuńczykową.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz