Szukaj na tym blogu

piątek, 2 grudnia 2016

Avokado nadziewane pastą z tuńczyka



Składniki:
 ( na 2 awokada)

2 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szalotka ze szczypiorkiem
koperek
2 jaja ugotowane na twardo
sok z połowy cytryny
sól ,pieprz

sos: 2 łyżeczki musztardy+ 2 łyżeczki majonezu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć blenderem z tuńczykiem. Białka pokroić w drobną kostkę i dodac do tuńczyka. Posiekać koperek, szalotkę, szczypiorek i wymieszać z resztą. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem musztardowo- majonezowym. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyciągnać pestkę i nadziać pastą tuńczykową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz