Szukaj na tym blogu
wtorek, 27 grudnia 2016
Sernik straciatella
Składniki:
na spód:
2 paczki ciastek "złotokłosych"
70 g masła
70 g mlecznej czekolady
200g konfitury wiśniowej
masa serowa:
1 kg twarogu na serniki
2 żółtka
200g gorzkiej czekolady
200g brązowego cukru
Wykonanie:
Masło rozpuszczamy w rondelku z czekoladą, dodajemy pokruszone ciastka. Zblendować do konsystencji piasku i wykleićdno tortownicy. Wstawić do lodówki.
Czekoladę do sera roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Ser, żółtka i cukier zmiksować wolno i krótko, tylko do połączenia składników. Wlać czekoladę i połączyć.Na spód ciasteczkowy rozsmarować konfiturę wiśniową, a następnie wylać masę serową. Piec 45 minut w temp.175 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz