Szukaj na tym blogu

wtorek, 27 grudnia 2016

Sernik straciatella


Składniki:

na spód:

2 paczki ciastek "złotokłosych"
70 g masła
70 g mlecznej czekolady
200g konfitury wiśniowej

masa serowa:

1 kg twarogu na serniki
2 żółtka
200g gorzkiej czekolady
200g brązowego cukru

Wykonanie:

Masło rozpuszczamy w rondelku z czekoladą, dodajemy pokruszone ciastka. Zblendować do konsystencji piasku i wykleićdno tortownicy. Wstawić do lodówki.

Czekoladę do sera roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Ser, żółtka i cukier zmiksować wolno i krótko, tylko do połączenia składników. Wlać czekoladę i połączyć.Na spód ciasteczkowy rozsmarować konfiturę wiśniową, a następnie  wylać masę serową. Piec 45 minut w temp.175 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz