Składniki:
ciasto filo lub francuskie
farsz:
1/2 bakłażana
1/2 małej cukinii
1/2 sera feta
kilkanaście pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
czerwona cebula
śmietana 12%
zioła wg upodobań
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Blaszke do tarty wysmarować tłuszczem. wykleić ciastem francuskim spód i boki. Śmietanę wymieszać z solą , pieprzem, oregano. Wylać na spód. Rozsmarować. Cebulę pokroić na piórka, bakłażana w kostkę, cukinię w plasterki. Dusic przez ok. 5 minut na oliwie. Wyłożyć na śmietanę, posypać ziołami, rozdrobnionym czosnkiem, ułożyć połówki pomidorków i kostki fety. Piec 25 minut w temp.180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz