Makaron soba ugotować wg zaleceń. Jajka przepiórcze ugotować. Cukinię umyć, obieraczką zetrzeć wstążki. Przygotować marynatę: 3 łyżki octu winnego+ 3 łyżki oliwy z oliwek .
Makaron ułożyć na talerzu w gniazdo. Do środka włożyć jajka, na około ułożyć cukinię. Wszystko polać sosem:
50 ml białego wina + 1 łyżeczka miodu+ 2 łyżki octu balsamicznego +3 łyżki mielonych migdałów+ 50ml gorącej wody z bulionem eko+ 50 ml kremówki+ 25 g masła
Na patelnię wlej wino i ocet, zrdeukuj do połowy. W gorącej wodzie rozpuść bulion i razem z migdałami wlej do wina. Sos ściągnij z gazu i wlej śmietanę, miód i masło. Polej makaron i cukinię. Opcjonalnie można posypać parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz