Szukaj na tym blogu

sobota, 22 kwietnia 2017

Kotleciki warzywne z kaszą jaglaną

Składniki:

0,5 szkl kaszy jaglanej
1 marchewka
1,5 cukini
0,5 papryki czerwonej
sól, pieprz
kiełki lucerny
olej kokosowy
mąka gryczana ( ok. 1 szkl)
1 mała czerwona cebula
1 jajo

Wykonanie:

Kaszę ugotować. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew i cukinię zetrzeć na grubych oczkach. Przyprawić solai pieprzem. Dodać mąkę i jajo. Wszystko wymieszać. Formować kotleciki w dłoni. Podsmażyć na oleju kokosowym po 2 minuty z każdej strony. Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w temp.180 stopni.
Podawać z kiełkami lucerny, opcjonalnie z sosem czosnkowym.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz