Szukaj na tym blogu

sobota, 22 kwietnia 2017

Sernik limonkowy z avokado

Składniki:
( na tortownice 24 cm)

spód:

1,5 szkl daktyli
0,5 szkl płatków migdałowych

masa sernikowa:

600 g twarogu sernikowego
1 puszka mleka kokosowego
5 łyżek miodu
2 avokado
sok i skórka starta z 2 limonek
żelatyna 20g ( 1 mała torebka)

Wykonanie:

Daktyle moczyć przez kilka godzin. Razem z migdałami przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dno tortownicy wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia.Wykleić daktylami. Mleczko kokosowe podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Avokado obrać i wraz z sokiem z limonki zmiksować na purre. Dodać ser, miód, mleko z żelatyną, połowę startej skórki z limonki. Wszystko razem zblendować. wyłożyć na spód daktylowy. Schłodzić. wierzch posypać resztą skórki z limonki, przybrać melisą.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz