Składniki:
( na tortownice 24 cm)
spód:
1,5 szkl daktyli
0,5 szkl płatków migdałowych
masa sernikowa:
600 g twarogu sernikowego
1 puszka mleka kokosowego
5 łyżek miodu
2 avokado
sok i skórka starta z 2 limonek
żelatyna 20g ( 1 mała torebka)
Wykonanie:
Daktyle moczyć przez kilka godzin. Razem z migdałami przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dno tortownicy wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia.Wykleić daktylami. Mleczko kokosowe podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Avokado obrać i wraz z sokiem z limonki zmiksować na purre. Dodać ser, miód, mleko z żelatyną, połowę startej skórki z limonki. Wszystko razem zblendować. wyłożyć na spód daktylowy. Schłodzić. wierzch posypać resztą skórki z limonki, przybrać melisą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz