Szukaj na tym blogu
środa, 17 stycznia 2018
Czekoladowe pralinki z masłem orzechowym
Składniki:
( na ponad 30sztuk)
300 g masła orzechowego ( czystego lub z kawałkami orzechów)
60 g masła
1 tabliczka białej czekolady
szczypta soli
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 szkl cukru pudru
200g czekolady deserowej lub mlecznej do obtoczenia pralinek
posiekane drobno kawałki orzechów
Wykonanie:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki umieścić w misie i miksować do połączenia się składników. Schłodzić w lodówce kilka godzin lub pozostawić na noc. Formować kuleczki niewielkiego orzecha włoskiego i ponownie schłodzić. Czekolady roztopić z łyżką oliwy. Obtaczać pralinki i układać na papierze do pieczenia lub foli aluminiowej.Posypać orzeszkami. Schłodzić.Przełożyć do papilotek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz