Szukaj na tym blogu
środa, 17 stycznia 2018
Domowe pralinki z białej czekolady i ajerkoniaku
Składniki:
( ok 20-25 sztuk)
80 ml ajerkoniaku domowego ( 6 łyżek)
200g białej czekolady
50 g masła
do obtoczenia:
150 g białej czekolady
wiórki kokosowe do posypania
Wykonanie:
Ajerkoniak podgrzewamy. Gdy na brzegu zacznie się powolutku gotować , zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż się rozpuści. Dodać masło i wyrobić na jednolitą masę. Schłodzić przynajmniej 2 h w lodówce. Po tym czasie odrywać kawałki masy i formować kuleczki. Schłodzić. Rozpuścić czekoladę z oliwą i obtaczać pralinki. Posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz