Szukaj na tym blogu
niedziela, 21 stycznia 2018
Tort lodowy pistacjowo - bakaliowy
Składniki:
1 mleko skondensowane słodzone
700ml śmietany 30%
1 szkl pisatcji wyłuskanych
garść rodzynek
po kilka pokrojonych moreli i daktyli suszonych
garść orzeszków ziemnych
Wykonanie:
Śmietanę ubić, doać mleko cały czas miksując. Podzielić masę na pół. Do jednej części dodać bakalie i zamieszać. Pistacje zblendować na mąkę. Wymieszać z masą śmietanowo - mleczną. Tortownice ( 23 cm) wyłożyć na dnie folią spożywczą. Według uznania wylać najpierw jedna, podmrozić, potem drugą masę lodową. Przy podawaniu przybrać pistacjami, białą czekoladą lub pralinkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz