Składniki:
( na 8 szklanek do latte)
po jednym pudełku malin i jagód ( mogą być również jeżyny)
1 galaretka "owoce leśne"
1 śnieżka
1 szkl zimnego mleka
150 ml wrzątku
1 łyżka cukru pudru
2 białe czekolady
16 łyżek kremówki
Wykonanie:
3/4 owoców zblendować. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połaczyć z owocami. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Śnieżke ubić na mleku z cukrem pudrem. Połączyć z owocami. wylać do szklanek. Pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Śmietanę podgrzać ( nie gotować), wrzucić kostki czekolad. Pozostawić na 2 minuty, po czym energicznie zamieszać. Sosem wypełnić szklanki. Dorzucić pozostałe owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz