Szukaj na tym blogu
czwartek, 4 października 2018
Tarta z karmelowym mascarpone i owocami
ciasto kruche:
4 jaja
180 g masła/margaryny
0,5- 3/4 szkl cukru pudru
2 szkl mąki ( 1 szkl krupczatki, 1 szkl pszennej)
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wstawić do lodóki na przynajmniej godzinę. Tartę posmarować tłuszczem, posypać krupczatką. Wykleić ciastem dół i boki. Nakłuć widelcem. Piec 15 minut w temp.180 stopni.
masa mascarpone:
2 serki mascarpone po 250 g
3/4 puszki kajmaku
Razem zmiksować do połączenia. Wyłożyć na ostudzoną tartę i wyrównać wierzch. Ułożyc owoce wg uznania. Przechowywać w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz