Szukaj na tym blogu

czwartek, 4 października 2018

Tarta z karmelowym mascarpone i owocami











ciasto kruche:

4 jaja
180 g masła/margaryny
0,5- 3/4 szkl cukru pudru
2 szkl mąki ( 1 szkl krupczatki, 1 szkl pszennej)

Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wstawić do lodóki na przynajmniej godzinę. Tartę posmarować tłuszczem, posypać krupczatką. Wykleić ciastem dół i boki. Nakłuć widelcem. Piec 15 minut w temp.180 stopni.

masa mascarpone:

2 serki mascarpone po 250 g
3/4 puszki kajmaku

Razem zmiksować do połączenia. Wyłożyć na ostudzoną tartę i wyrównać wierzch. Ułożyc owoce wg uznania. Przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz