Szukaj na tym blogu
środa, 31 października 2018
Makaron muszle nadziewany ricttą ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowo ziołowym
Składniki:
3/4 opakowania makaronu muszle ugotowanego al dente
nadzienie:
2 pudełka sera ricotta
pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
worek szpinaku
2 ząbki czosnku
sos:
1 cebula
1 ząbek czosnku
świeże zioła: bazylia, oregano
papryka słodka i ostra w proszku
sól, pieprz
patsa pomidorowa - 1 kartonik
Wykonanie:
Szpina dusić na maśle, aż zwieznie, dodać czosnek i posolić. Pomidory pokroic w kosteczkę lub paski. Wymieszać ser ze szpinakiem i pomidorami. Nadziać muszle.
Cebulę i czosnek podsmażyć na maśle , wlać pastę i pokrojone świeże zioła. Gotować na małym ogniu 5-7 minut.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na dno wlać sos, ułożyc nadziane muszle jedna obok drugiej. Podpiec góra-dół ok. 15-20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz