Szukaj na tym blogu
niedziela, 24 lutego 2019
Torcik lodowy o smaku orzecha włoskiego i marakui
Składniki:
1 szkl zmiksoowanych orzechów włoskich
4 dojrzałe owoce marakui
1 mleko skondensowane w puszcze
600-700ml śmietany kremówki
do przybrania rozdrobnione orzechy włoskie i suszone truskawki
Wykonanie:
Śmietanę ubić na sztywno. dodać mleko i miksować jeszcze przez chwilę do połączenia składników. Masę mleczną podzielić na pół. Do pierwszej części dodać orzechy i wymieszać. Tortownicę wyłozyć folią spożywczą. Wlać część orzechowa i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika. Po ok. godzinie czasu przygotować część owocową. Marakuję umyć, przeciąć na pół. wyciagnąć miąższ i zblendować. Dodać masę owocową do mlecznej i zmiksować. Wylać na podmrożony orzechowy spód torcika. Mrozić min. 5 godzin. Można przybrać orzechami i suszonymi truskawkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz