Szukaj na tym blogu

niedziela, 17 stycznia 2016

Pierogi z łososiem



 Składniki:

farsz:
ok.100-120 g upieczonego łososia
80g wędzonego łososia
1 łyzka majonezu
3-4 łyżki serka ricotta
sól, pieprz
koperek

ciasto:
350 g mąki pszennej
150ml ciepłej wody
szczypta soli
1 jajko

Zagnieść ciasto. Pozostawić ok.30 min aż odpocznie.Rozwałkować. Szklanka lub kubkiem wykrawać kółka. Nałożyć farsz, zlepić. Wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gdy wypłyną , gotowac przez 3 minuty.
Świetnie smakuje z masłem ziołowych z orzechami włoskimi i czosnkiem- ( Kilka posiekanych orzechów włoskich uprazyć na suchej patelni, dodać 2-3 łyżki masła, wrzucić 2 pokrojone zabki czosnku i łyżeczkę suszonego rozmarynu)Mniamm..;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz