Szukaj na tym blogu

środa, 13 stycznia 2016

Rolada z mąki migdałowej z mascarpone i galaretką z malinami (bezglutenowa)

 Składniki:

biszkopt:
4 jaja
180g ksylitolu
120g mąki migdałowej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia


100g mrożonych malin
1 galaretka malinowa
1,5 serka mascarpone
cukier puder

Wykonanie:
Białka ubić na sztywno pod koniec dodając ksylitol.Wlać żółtka i krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem i wsypać do masy. Delikatnie zamieszać.. Blachę dużą kwadratową( z piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę. Piec 20 minut w temp.180-200stopni.
Wyciągnąć z piekarnika. Rozłożyć ręcznik kuchenny. Posypać delikatnie cukrem pudrem.Obrócić blachę, ściągnąć papier. Zwinąć z pomocą ręcznika w roladę.Gdy ostygnie rozwinąć, posmarować równo serkiem mascarpone, równomiernie rozłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę z malinami. Zwinąć w roladę. Posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz