Szukaj na tym blogu

niedziela, 22 października 2017

Papryka nadziewana kaszą jaglaną z warzywami i kurczakiem

Składniki:

3 papryki różnych kolorów
1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
1 filet pojedynczy kurczaka
pół brokuła
0,5 szkl zielonego groszku
koperek
zioła świeże: rozmaryn, oregano, bazylia
rzodkiewka
pomidorki koktajlowe
żółty ser starty
sól, pieprz
olej
przyprawa gyros

Wykonanie:

Papryki przekroić wzdłuż na pół. Fileta pokroić na drobniejsza kostkę i udusić z przyprawą gyros. Następnie wymieszać z ugotowaną kaszą jaglaną, ugotowanym brokułem,groszkiem i posiekaną rzodkiewką, koperkiem, ziołami. Przyprawić i nadziać papryki. Na wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 25-30 minut w piekarniku. Można nadziać farszem bez kurczaka, jak ktoś chce wersję wege;))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz