Szukaj na tym blogu
sobota, 21 października 2017
Zupa z kurek
Składniki:
( na 2, 3 porcje)
ok. 200g kurków
1 marchew
6 ziemniaków
1 cebula
1 ząbek czosnku
koperek
kurkuma
pieprz, sól, masło do duszenia
2 kostki rosołowe
Wykonanie:
Kurki delikatnie opłukać i oczyścić. Podusić na maśle z cebulą mieszając ok. 5 minut. Posolić delikatnie, dodać startą na grubych oczkach marchew i rozdrobniony czosnek.Zalać bulionem, dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Dodać kurkumę dla koloru. Przyprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Posypać koperekiem. Można zabielić lub zmiksowac i podawać z makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz