Składniki:
( na ok 4, 5 porcji)
2 woreczki kaszy gryczanej
filet z indyka
30-40 dkg sera rokpol
30 dkg pieczarek
kilkanaście pomidorków
zioła prowansalskie
2 jaja
olej sól, pieprz
Wykonanie:
Kaszę gotujemy. Indyka kroimy na małe paski i podsmażamy chwilę na maśle lub oleju doprawiając solą lub pieprzem. Ściągamy z patelni i na chwilę wrzucamy pieczarki. Ser kroimy w kostkę, pomidorki na pól. Wszystkie skłądniki mieszamy z kaszą. Jaja wymieszać z przyprawami: solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodać do kaszy. Zamieszać wszystkie składniki.
Naczynie żarodporne posmarować tłuszczem. Wyłożyć kaszę z warzywami i zapiec ok. 20-30 minut w temp.180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz