Szukaj na tym blogu
sobota, 31 marca 2018
Pasztet drobiowy z papryką.
Składniki:
1 podwójny filet z kurczka
500g wątróbki z indyka
1 duża czerwona papryka
tymianek
rozmaryn
sól
pieprz
80 g masła
oliwa
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
Wykonanie:
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podusić na oliwie aż zmiękną. Na chwilę przed końcem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć wszystko do miseczki. Na tej samej oliwie podusić pokrojony filet i wątróbkę, przyprawiając ziołami. Odstawić do ostygnięcia. Zblendować wszystkie skłądniki razem, dodając również zimne masło. Przyprawić wg potrzeby. Bez zapieczenia pasztet jest idealny do smarowania. Można go podpiec w keksówce 20 minut i będzie odpowiedni do krojenia w kawałki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz