Składniki:
(porcja dla 4 osób)
1 opakowanie czarnego makaronu
3/4 małej dyni
filet z kurczaka ( duży podwójny)
camembert
śmietana
ser "grana padano"
sól
pieprz
papryka słodka
miód ( 1 łyżka)
musztarda(1 łyżka)
olej
ocet winny
Wykonanie:
Przygotowujemy marynatę: mieszamy łyżkę miodu z łyżką musztardy, czterema łyżkami oliwy i łyżką octu winnego.
Mięso kroimy częściowo na drobne kawałki, częściowo na większe kawałki i nacinami jak do grillowania. Smarujemy marynata i odstawiamy do lodówki na ok.godzinę. Następnie wrzucamy na rozgrzany olej razem z marynata i smażymy, dodajemy sól, pieprz i papryke słodka.
Na drugiej patelni grillujemy pokrojoną w grubą kostkę dynię.
Gotujemy makaron, a w tym czasie przygotowujemy sos: śmietanę gotujemy, dodajemy pokrojony ser camembert i wsypujemy ok.1/2 sera "grana padano" czy innego jaki mamy:) mieszając cały czas. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz