Szukaj na tym blogu

niedziela, 16 listopada 2014

Jesienna zupa gulaszowa

Składniki:

( na 4 duże porcje)
2 polędwiczki wieprzowe
1 cebula
1 puszka czerwonej fasoli
3 papryki ( czerwona, zółta, pomarańczowa)
1 mała cukinia
kartonik pasty pomidorowej( ja dodaje takiej z bazylia i czosnkiem)
2-3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, jałowiec
pieczarki

Wykonanie:

Polędwiczki pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Gdy mięso będzie obsmażone dodać trochę masła.Dodać pokrojoną w kostkę połowę cebuli. Na osobnej patelni udusić pieczarki z resztą cebuli.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostke papryke i dusić 10 minut mieszając. Wrzucic pieczarki i zalać kartonikiem (500ml) przecieru/pasty pomidorowej. Wrzucić pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić. Dusić ok 30-35 minut. Na końcu dodać fasolę czerwoną z puszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz