Składniki:
3 cukinie średniej wielkości ( 3 szklanki startej na grubych oczkach cukini)
1 marchew starta
4 jaja
0,5 szkl bułki tartej
1/3 szkl oliwy
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
zioła ( ja dodałam): zioła prowansalskie, oregano, bazylię, 1 łyżeczkę carry, 0,5 łyżeczki kurkumy
2 średnie cebule
4 ząbki czosnku
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę - zeszklić na oliwie. Startą na grubych oczkach cukinie odsączyć, doadć starta marchew, jaja, bułke tartą, pietruszkęoliwę, zioła i przyprawy. Forme keksowa wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Piec 50-60 minut w temp.200stopni.
Podawać z sosem czosnkowym.
Po tych wszystkich pytaniach na G+, muszę stwierdzić, że służysz radą w tempie błyskawicy :)
OdpowiedzUsuńPrzepis super! Sos czosnkowy własnej roboty i do tego pumpernikiel - pycha! Dzięki za inspirację.
:) Miło mi:0 Bardzo proszę, polecam się:0 Jakie to fajne: wczoraj coś tworzę, wrzucam, a dzis juz ktoś próbuje, smakuje...:)
OdpowiedzUsuńCiekawy blog prowadzicie:)