Szukaj na tym blogu

piątek, 6 lutego 2015

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Składniki:

łosoś świeży
szpinak
czosnek
ciasto francuskie
masło
sól, pieprz
ser camembert lub inny żółty

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić. dusić na rozgrzanym tłuszczu, dodać 2-3 ząbki rozdrobnionego czosnku, sól i pieprz , ewentualnie trochę mąki, gdy będzie za rzadki. Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąt. Wyłożyć szpinak, ser camembert , kawałek łososia. Zawinać ciasto, zlepić. Piec , aż ciasto się zrumieni , ok.25 minut.

Można podać z sosem koperkowym:
 Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić bulionem. Dodać koperek. Zabielić śmietaną. doprawić solą i pieprzem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz