Szukaj na tym blogu

sobota, 28 stycznia 2017

Gulasz warzywny z pieczonym batatem, groszkiem i bakłażanem


Składniki:

1 batat
1 bakłażan
1 szkl zielonego mrożonego groszku
1 puszka mleka kokosowego
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
olej kokosowy
sól
cytrynowy pieprz
szczypta cynamonu
pół łyżeczki kurkumy
szczypta gałki muszkatołowej

Wykonanie:

Batata obrać i pokroić w większa kostkę. Skropić oliwą i upiec w piekarniku. Bakłażana obrać , pokroić w kostkę i wraz z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oleju kokosowym. Do bakłażana dorzucić groszek i przyprawy. Wlać mleczko i dusić ok. 5 minut. wrzucić bataty i jeszcze mieszając dusić przez 5-7 minut. Podawać z czarnym, dzikim ryżem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz