Składniki:
1 opakowanie pieczarek portobello (przeważnie 4,5 pieczarek w opakowaniu)
1 szkl soczewicy czerwonej
2 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
sól, pieprz
ser pleśniowy
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pieczarki obrać, oderwać z każdej trzon. Jedną pieczarkę + trzony pokroić w kostkę. Cebulę
i czosnek drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Dodać pokrojoną pieczarkę. Soczewicę ugotować
w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, dodać cebulę z pieczarkami i zblendować. Wypełnić farszem pieczarki , na wierzchu ułożyć kawałki sera delikatnie wciskając. Nagrzać piekarnik do temp.180-200 stopni. Blaszkę wysmarować olejem , ułożyć pieczarki i zapiekać ok.15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz