Szukaj na tym blogu

niedziela, 22 stycznia 2017

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto i pieczonym batatem



Składniki:

 1 szkl uprażonej na sucho i ugotowanej kaszy jaglanej
1 batat pokrojony
pół granata
kiełki lucerny
natka pietruszki
pół szklanki słonecznika
oliwa z oliwek
sól himalajska
rozmaryn

Wykonanie:

Kaszę ugotować. Słonecznik namoczyć na kilka godzin. Ze pęczka natki pietruszki, słonecznika, odrobiny wody i oliwy z oliwek zrobić pesto i wymieszać z ugotowana kaszą. Batata pokroić
w kostkę. skropić oliwą, posypać solą i rozmarynem. Upiec. Na kaszy poukładać kawałki upieczonego batata, pestki granata, kiełki lucerny i natkę pietruszki.

Sałatka doskonała na detoksowy jadłospis.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz