Szukaj na tym blogu
czwartek, 7 czerwca 2018
Kawowa pana cotta z musem rabarbarowym.
Składniki i wykonanie:
5 gałązek rabarbaru
sok z 1 pomarańczy3 łyżki cukru
kisiel żurawinowy
Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, zasypać cukrem, wlać sok pomarańczowy. Chwilę pogotować,aż rabarbar zacznie się rozpadać. Dodać kisiel, zamieszać. Rozlać w pucharki.
500ml kremówki
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 cukier wanilinowy
2 -3 łyżki cukru
4 łyżeczki żelatyny
Kremówkę podgrzać, nie gotować. Dodać kawę i wymieszać do rozpuszczenia. Wsypać cukry. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do napęcznienia. Podgrzać do konsystencji płynnej, wymieszać ze śmietana. Gdy zacznie tężeć rozlac do pucharków na mus rabrabarowy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz