Szukaj na tym blogu

czwartek, 7 czerwca 2018

Kawowa pana cotta z musem rabarbarowym.






Składniki i wykonanie:


5 gałązek rabarbaru
sok z 1 pomarańczy3 łyżki cukru
kisiel żurawinowy

Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, zasypać cukrem, wlać sok pomarańczowy. Chwilę pogotować,aż rabarbar zacznie się rozpadać. Dodać kisiel, zamieszać. Rozlać w pucharki.


500ml kremówki
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 cukier wanilinowy
2 -3 łyżki cukru
4 łyżeczki żelatyny

Kremówkę podgrzać, nie gotować. Dodać kawę i wymieszać do rozpuszczenia. Wsypać cukry. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do napęcznienia. Podgrzać do konsystencji płynnej, wymieszać ze śmietana. Gdy zacznie tężeć rozlac do pucharków na mus rabrabarowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz