Szukaj na tym blogu
środa, 27 czerwca 2018
Tagliatelle z łososiem i szparagami
Składniki:
makaron tagliatelle
pół pęczka zielonych szparagów
ok.200-300 g świeżego łososia
ząbek czosnku
kilka suszonych pomidorów w zalewie
sól, pieprz, świeża bazylia
1 dymka
1 kubeczek śmietanki 12%
opcjonalnie kawałek sera z niebieska pleśnią
Wykonanie:
Na oliwie ( od suszonych pomidorów) podusić cebulke pokrojona w drobną kosteczkę, dodać pokrojonego w kostkę łososia i dusić do miękkości. dodać kilka suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę. Zamieszać , wlać śmietanę i pokruszony na kawałki ser. Mieszać do rozpuszczenia. Doprawić solą i pieprzem. Makaron zagotować w osolonej wodzie, 6 minut przed końcem wrzucić pokrojone na centymetrowe kawałki szparagi. Po ugotowaniu makaron ze szparagami odcedzić. Polać sosem, posypać świeżą bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz