Szukaj na tym blogu
wtorek, 25 lutego 2020
Hiszpańskie churros
Składniki:
250 ml mleka
50 g masła
4 jajka
2 łyzki cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
szczypta soli
190 g mąki pszennej
olej do smażenia
Wykonanie:
Mleko zagotować z masłem , solą i cukrami. dodać mąkę, zmniejszyc ogień i mieszac ok. 2 minuty drewniana łyżką aż powstanie sprężysta masa. Przełożyć do miski i ostudzić. Dodawać po jednym jajku i ubijać mikserem do połączenia się skłądników w gładkie, jednolite ciasto. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Rogrzać olej w garnku do temperatury 180 stopni. Wyciaskąc 8-10cm kawałki ciasta bezpośrednio do tłuszczu. smażyc po 2 minuty z każdej strony. Wykłądamy na ręcznik papierowy. Po przestudzeniu podsypac cukrem pudrem. Można podawać z gorąca czekoladą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz