Szukaj na tym blogu
czwartek, 27 lutego 2020
Pieczone kotlety rybne z kukurydzą i mozzarellą
Składniki:
( porcja na 2-3 osoby)
300g polędwicy z dorsza
4 łyżki kukurydzy z puszki
1 starta kulka mozzarelli
sól, pieprz
1 jajo
sok z cytryny2 łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej lub pszennej
Wykonanie:
Rybę opłukać i pokroić w kostkę. Mozzarellę zetrzeć na grubych oczkach i połączyć z rybą. Dodać kukurydzę, przyprwy, jajo, mąke i razem wymieszać. Formować kotleciki i układać na blaszce na papierze do pieczenia. Skropić sokiem z cytryny i piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz