Szukaj na tym blogu
sobota, 15 lutego 2020
Szarlotka z serkiem homogenizowanym
Składniki:
3 szkl mąki krupczatki
1 serek homogenizowany( 200g) naturalny lub wanilinowy
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2/3 szkl cukru pudru
200g masła lub margaryny
9-10 jabłek
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść ciasto w kulę. Odstawić na pół godziny do lodówki. Podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować pierwszą część i wyłożyc na dno i pociągnąć ile się da na boki. Jabłka obrać, przekroićna pół i wydrążyc gniazda nasienne. Poukładać rzędami na cieście. Posypac obficie cynamonem. Przykryć drugą cześcia ciasta . Ponakłuwać ciasto widelcem. Piec w temp. 180 stopni 40 minut. Posypac cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz