SKŁADNIKI:
makaron ryżowy
filet z kurczaka
cytryna
imbir
kolendra
pieprz czarny
sos sojowy
kiełki sojowe
WYKONANIE:
Wycisnąć sok z jednej cytryny, zmieszać z 2 łyżkami posiekanej świeżej kolendry i ok 6-7 łyżkami sosu sojowego. Filet z kurczaka potnij na cienkie plastry i zalej przygotowaną marynatą.Odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.Kiełki soi sparz 2 minuty we wrzątku Następnie smaż plastry kurczaka przez ok. 7-8 minut posypane pieprzem
i delkiatnie solą. Podlej marynatą. Dodać rozdrobnione 2 ząbki czosnku oraz startą łyżeczkę imbiru. Podlej wodą i duś jeszcze 5-6 minut. Można dodać pokrojoną w cienkie paseczki czerwoną paprykę. Zaciągnąć sos mąką. Podawać z makaronem ryżowym lub zwykłym, posypane kiełkami, udekorowane pomidorem i listkami kolendry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz