Składniki:
spód:
160 g ciastek maślanych
30 g roztopionego masła
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka startego imbiru
Wszystkie składniki zblendować i wykleić spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia.
Gruszki pokroićna "8" albo jeszcze cieniej. Roztopić łyżkę masła z 2 łyżkami brązowgo cukru, wrzucić gruszki, posypać cynamonem i dusić tak ok.7 minut.
masa serowa:
750 twarogu połtłustego zmielonego trzykrotnie
3/4 szkl cukru do wypieków
1 szkl kwaśnej smietany
2 łyżki mąki pszennej
4 jajka
1 łyżeczka imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu
gruszki
Wszystkie składniki razem zmiksować. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy.
Masę wylać na spód, ułozyć gruszki wciskając do środka. Piec w temp. 160stopni 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz