Składniki:
( porcja dla 2 osób)
ok. 150 g polędwicy z dorsza
2 bataty
oliwa
sól, pieprz, rozmaryn
pół szkl smietany 12%
ser gorgonzola ok.70 g
zielony surowy groszek ( mrozony)
cytryna
Wykonanie:
Bataty obrać, pokroić wzdłuż na frytki. Rozłożyć na blaszce, polać oliwą, posypać rozmarynem, posolic i wstawic do piekarnika na 20 minut. Doasza podzielić na 2 kawałki, skropić sokiem z cytryny, przyprawić delikatnie solą i pieprzem, skropić oliwą i dołożyć do batatów na ostanie 5- 7 minut. Ser podzielić na kawałki, wrzucić na patelnię, dodać śmietanę i zamieszać do rozpuszczenia. Groszek ugotować z odrobina soli. Zmiksować blenderem na purre.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz