Szukaj na tym blogu

wtorek, 27 września 2016

Zupa pietruszkowo - gruszkowa

Sama zadziwiłam się fantastycznym smakiem tej zupy. Nie raz do niej wrócę;)))




Składniki:

4 duże pietruszki (korzenie)
1 większa gruszka
sól, pieprz
pół łyżeczki cynamonu
0,5 l bulionu
1 szkl mleka
masło, oliwa z oliwek -po łyżce
parmezan, zioła świeże

Wykonanie:

Pietruszkę obrać , pokroić w talarki grubości ok. 3 mm. Na patelni rozgrzac masło z oliwa i wrzucic pietruszkę, dusić 10 min, dodać gruszkę, dusic kolejne 5 min. Posypać cynamonem. Wlac bulion i gotować  do miękkości pietruchy. Przyprawić i wlać mleko, gotowac jeszcze kilka minut. Zblendować. Gdy okaże się za gęsta, można dolać mleka lub bulionu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz