Szukaj na tym blogu

sobota, 6 września 2014

Indyk pieczony w boczku z fetą w kieszonce


Składniki:

filet z indyka
ser feta
pomidorki
cukinia
só, pieprz
tymianek
przyprawa gyros

Wykonanie:

Pokroić filet, na kawałki, można rozbić na kotlety. Posypać przyprawą gyros. Ułożyć kawałek sera feta i zawinąć. W większych kawałkach mięsa można zrobić kieszonkę i włożyć ser. Z zewnątrz posypać solą i pieprzem. Mięso owinąc plastrem boczku. Ja tymrazem zawinęłam w szynkę szwarcaldzką. W naczyniu do pieczenia ułożyc cukinię, pomidory, posypać duzą ilościa tymianku, soli, pieprzu, pokropić octem winnym, ułozyć kawałki masła. Na to ułozyc mięso i piec 35 minut w temp180-200stopni. Przed owinięciem w boczek czy szynkę można mięso przez kilka minut podsmażyć na patelni, wówaczas skrócimy czas pieczenia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz