Składniki:
2 średnie cukinie
1,5 szkl mąki kukurydzianej ( o obniżonej zawartości glutenu)
2 jaja
koperek
2 cebulki szalotki
2-3 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz
łosoś wędzony do przybrania
sos czosnkowy:
czosnek 3 ząbki
majonez ( 2 łyżki)
jogurt naturalny (mały kubek)
sól
Wykonanie:
Cukinie obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić, odstawić na sicie na 20 minut. Odsączyć, dodać mąkę, jajka, pokrojony drobno koperek, sól, pieprz, ser żółty. Gdyby ciasto okazało się za rzadkie przy smażeniu, dodać więcej mąki. Smażyć na oliwie po 3 minuty z każdej strony.
Ja podałam z sosem czosnkowym i kawałkami wędzonego łososia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz