Szukaj na tym blogu
czwartek, 11 września 2014
Piernikowy sernik z dynią
Składniki:
spód:
2 jaja
80g masła
80g gorzkiej czekolady
50 g brązowego cukru
60 g mąki żołędziowej (bezglutenowej)
Masło z czekolada rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy ostygnie dodać jaja, cukier, mąkę. Zmiksować. Wylać na wysmarowana tłuszczem blachę i podpiec 15 minut w temp.180 stopni.
masa serowa:
1 kg białego sera
2 szkl startej dynii
1,5 szkl cukru brązowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cynamonu
1 łyżka imbiru w proszku
1 cukier wanilinowy
szczypta soli
1 szkl śmietany kremówki
Masę wylać na podpieczony spód i piec 80 minut w temp.170 stopni.
Przestudzony sernik posmarować masą kajmakową i posypać startą gorzką czekoladą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
:):):)!!!
OdpowiedzUsuńSernik jest przepyszny!!!
OdpowiedzUsuń;);)Dzięki!
OdpowiedzUsuń