Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 21 listopada 2016

Chleb dyniowy bezglutenowy

Przepis całkowicie autorski!!! Smak mnie baardzo pozytywnie zaskoczył. Z przygotowanym dzisiaj hummusem smaczki komponują się wyśmienicie. Do tego 100% od "matki natury", więc raduje się żołądek ;) i ja cała mam dużo dobrej energii;)








Składniki:

3 jaja
250 g mąki jaglanej
100g mąki ziemniaczanej
50 g brązowego cukru
50g roztopionego masła
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta kardamonu
ok. 550 g obranej dyni
oliwa

Wykonanie:

Dynię obrać ze skórki, pokroić  na kawałki, skropić oliwą i upiec w piekarniku. Zmiksować na purre. Jaja ubić z cukrem.Dodać purre i masło. Suche składniki połączyć razem i dodać do masy jajeczno- dyniowej. Połączyć i wymieszać za pomocą łyżki, Wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem korytka. Piec w temp.180 stopni ok. 45 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz