Szukaj na tym blogu
piątek, 11 listopada 2016
Roladki wieprzowe z nadzieniem grzybowym
Składniki:
kawałek schabu ( w zależności ile potrzebujemy porcji)
po kilkanaście pieczarek i suszonych grzybów
1 średnia cebula
sól, pieprz
olej, margaryna
musztarda
Wykonanie:
Schab pokroić na kawałki ok. 5-7 mm i rozbić cienko. Posypać solą i pieprzem , cienko posmarować musztardą. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dorzucić po chwili pokrojone drobno pieczarki i grzyby suszone ( wcześniej namoczone). Dusić ok. 7 minut. Farsz grzybowy wyłożyć na mięso i zwinąć w roladki.Obsmażyć rolady najpierw na oleju, potem dodać masło, cebulę dusząc jeszcze przez chwilę. Zalać wodą i dusić przez godzinę.Cześć farszu grzybowego jeśli pozostanie można dorzucić na koniec do sosu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz