Szukaj na tym blogu

piątek, 11 listopada 2016

Roladki wieprzowe z nadzieniem grzybowym



Składniki:

kawałek schabu ( w zależności ile potrzebujemy porcji)
po kilkanaście pieczarek i suszonych grzybów
1 średnia cebula
sól, pieprz
olej, margaryna
musztarda

Wykonanie:

Schab pokroić na kawałki ok. 5-7 mm i rozbić cienko. Posypać solą i pieprzem , cienko posmarować musztardą. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dorzucić po chwili pokrojone drobno pieczarki i grzyby suszone ( wcześniej namoczone). Dusić ok. 7 minut. Farsz grzybowy wyłożyć na mięso i zwinąć w roladki.Obsmażyć rolady najpierw na oleju, potem dodać masło, cebulę dusząc jeszcze przez chwilę. Zalać wodą i dusić przez godzinę.Cześć farszu grzybowego jeśli pozostanie można dorzucić na koniec do sosu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz