Szukaj na tym blogu
niedziela, 14 czerwca 2020
Brownie słonecznikowe z musem gruszkowo jabłkowym
Składniki:
2 szkl mąki słonecznikowej ( Dostępna w sklepach. Można również samemu zmielić ziarna słonecznika)
1 szkl mąki kukurydzianej lub ryżowej
4 łyżki kakao
2 łyżeczki sody
2łyżeczki cynamonu
1/2 szkl nierafinowego brązowego cukru
1/2 szkl dowolnego oleju
2 starte jabłka+ 2 starte gruszki
3 łyżki mielonego lnu + ciepła woda do wymieszania
Wykonanie:
Len namocz w ciepłej wodzie( ok. 9 łyżek) i zamieszaj. Połącz suche składniki ciasta: mąki, cukier, cynamon, sodę, kakao. Zetrzyj na drobnych oczkach na mus jabłka i gruszki. do suchych składników dodaj len, olej , owoce i zamieszaj łyżką do całkowitego połączenia składników. Blaszkę 25x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóz ciasto, rozprowadż równomiernie po całej blasze. Ciasto będzie dość gęste, więc można pomóc sobie mocząć łyzke w ciepłej wodzie. Piec 20-25 minut w temp. 180 stopni. Można polac polewą z gorzkiej czekolady. Podawać na ciepło z lodami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz