Szukaj na tym blogu

czwartek, 18 czerwca 2020

Burgery z długo duszona szarpana wieprzowiną









Składniki:

przepis na bułki burgerowe:

1 łyżeczka suchych drożdży
250 ml mleka letniego
30 g stopionego masła
1,5 łyżki cukru
3/4 łyżeczki soli
1 jajko
2,5 szkl mąki pszennej
opcjonalnie dla efektu marmurkowego bułki dodać do ciasta 2 kapsułki węgla aktywnego

Wykonanie:

Połączyć składniki i wyrobić ciasto przez kilka minut. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Formować bułki ( ok. 8 sztuk). Posmarować wodą, posypać sezamem. mocno spłaszczyć. Piec 15- 20  minut w temp.200 stopni.

Po lekkim wystudzeniu przekroić bułkę. Dół posmarować majonezem wymieszanym z sosem chipotle, ułożyć surówke colesław ( przepis post wcześniejszy), ułożyć duszone, poszarpane mięso, posypać startym serem grana padano.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz