Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 15 lipca 2019
Babka mango
Składniki:
500g mango ( 2 obrane)
skórka otarta z 1 pomarańczy
150 ksylitolu
150 g mąki kukurydzianej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyzka octu jabłkowego
120 g masła orzechowego
2 garści drobno posiekanych orzechów włoskich
kilkanaście pokrojonych suszonych moreli
80 g skrobi
szczypta soli
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Wykonanie:
Mango obrać i zblendować z masłem orzechowym, ksylitolem, octem i przyprawami. Mąki zmieszać z soda i proszkiem i za pomoca łyżki połączyć z pulpą mango. Dodać bakalie. Wyłożyć do formy. Piec 40-45 min. w temp.175 stopni.
Ja zrobiłam lukier mieszając cukier puder z sokiem wyciśniętym z pomarańczy i cynamonem. Trzymając się wersji bezcukrowej można wymieszać masło orzechowe z sokiem i posypać orzechami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz