Szukaj na tym blogu
środa, 18 marca 2020
Pulpeciki z nerkowców
Składniki:
pulpety:
100 g kaszy jaglanej
100g nerkowców
1 mała cebula
olej
papryka słodka
czosnek niedźwiedzi
sos:
ulubione zioła : ja dodałam oregano z suszonymi pomidorami i bazylię
puszka pomidorów
cebula
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
makaron
prażone płatki migdałów
opcjonalnie: parmezan lub inny ser do posypania
Wykonanie:
Kaszę ugotować. Nerkowce zmielić w młynku lub przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno pokrojoną udusić na oleju. Połączyć składniki, dodać przyprawy. Formować małe kuleczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
Sos:
Cebulę, czosnek i przyprawy podsmażyć na maśle klarowanym, dodać pomidory i pozostałe przyprawy. Zblendować.
Makaron ugotowac wg zaleceń na opakowaniu. Odcedzić, połączyć z sosem. Ułożyc pulpeciki, pokruszony ser, płatki migdałów i pomidorki koktajlowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz