Szukaj na tym blogu

środa, 18 marca 2020

Pulpeciki z nerkowców




Składniki:

pulpety:

100 g kaszy jaglanej
100g nerkowców
1 mała cebula
olej
papryka słodka
czosnek niedźwiedzi

sos:
ulubione zioła : ja dodałam oregano z suszonymi pomidorami i bazylię
puszka pomidorów
cebula
1 ząbek czosnku
sól i pieprz

makaron
prażone płatki migdałów
opcjonalnie: parmezan lub inny ser do posypania

Wykonanie:

Kaszę ugotować. Nerkowce zmielić w młynku lub przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno pokrojoną udusić na oleju. Połączyć składniki, dodać przyprawy. Formować małe kuleczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

Sos:

Cebulę, czosnek i przyprawy podsmażyć na maśle klarowanym, dodać pomidory i pozostałe przyprawy. Zblendować.
Makaron ugotowac wg zaleceń na opakowaniu. Odcedzić, połączyć z sosem. Ułożyc pulpeciki, pokruszony ser, płatki migdałów i pomidorki koktajlowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz