Szukaj na tym blogu
piątek, 13 marca 2020
Chleb bananowy
Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany
1,5 szkl mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
75 g masła lub margaryny
1 łyżeczka cukru wanilinowego
wg uznania 0,5 szkl cukru
Wykonanie:
Masło stopić. Banany zblendować. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Banany wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier wanilinowy, szczyptę soli. Połączyć łyżką z mąką i proszkiem i dokładnie wymieszać do połączenia składników. wyłożyć do keksówki i piec 45 minut w temp. 170 stopni. Tymrazem zrobiłam delikatna polewę z białej czekolady i hibiskusa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz