Szukaj na tym blogu

sobota, 28 marca 2020

Bananowo - kokosowa babka jaglana










Składniki:

260 mąki jaglanej
1 duży lub 2 małe dojrzałe banany
200g ksylitolu lub brązowego cukru
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 masła
4 łyżki wiórek kokosowych

Wykonanie:

Masło stopić i przestudzić.Mąkę przesiać, dodać cukier, proszek, wiórki i jajka. Zmiksować. Cienkim strumieniem wlewać stopione masło cały czas miksując. Na końcu połączyć z zblendowanym bananem. Formę do babki wysmarowac tłuszczem, posypać krupczatką. Wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 min. w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i posypac cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz