Szukaj na tym blogu
sobota, 4 kwietnia 2020
Szybkie ciasto na maślance z jabłkami
Składniki:
( na małą blaszkę)
200 ml maślanki ( może być kefir lub jogurt naturalny)
3 jaja
4 łyżki oleju
80 g ksylitolu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g mąki pszennej
6 jabłek
Wykonanie:
Skłądniki suche łączymy razem. Składniki mokre: jaja, olej, maślankę mieszamy osobno do połączenia. Następnie suche łączymy z mokrymi i kieszamy tylko do połączenia. wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy , wyciągamy gniazda nasienne. Przekrawamy n pół. Nacinamy i układamy na cieście. Można posypać cynamonem. Piec ok. 40 minut w temp.180 stopni. Posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz