Szukaj na tym blogu
wtorek, 14 kwietnia 2020
Galart z kurczaka
Składniki:
Filet z kurczaka gotuję z marchewką w osolonej wodzie, dodajac suszona włoszczyznę "bio warzywko". Po ugotowaniu wyciągam mięso do ostudzenia. wywar przecedzam przez sito.
Ugotowane jajko kroje na plastry, marchewke w kosteczkę. Odcedzam kukurydze i groszek z puszki. W wybranych naczyniach układam jajo, marchewkę, kukurydze , groszek, mięso i znowu odrobine groszku z marchewka i kukurudzą. Do odpowiedniej ilości wywaru gorącego dodaję żelatynę ( ja używam "Żelatynę z przyprawami"- do mięs i ryb firmy Cykoria. Zamieszaną do rozpuszczenia żelatyne znowu przecedzam przez sito i po wystudzeniu zalewam mięso. POzostawić do stężenia w chłodnym miejscu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz